Deceuninck-Quick Step met Evenepoel, Alaphilippe én Mas in Deutschland Tour

maandag 26 augustus 2019 om 13:13
Deceuninck-Quick Step met Evenepoel, Alaphilippe én Mas in Deutschland Tour

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel pakt donderdag de draad weer op in de Deutschland Tour, nadat hij begin deze maand de Clásica San Sebastián op zijn naam schreef én de Europese titel tijdrijden voor zich opeiste. Aan zijn zijde hervat ook Julian Alaphilippe de competitie.

Vorig jaar kende Deceuninck-Quick Step een perfecte start van de Deutschland Tour met Álvaro José Hodeg, die in een massasprint Pascal Ackermann en Niccolò Bonifazio versloeg. Daardoor werd de Colombiaan ook de eerste leider. Een dag later kon de ploeg alweer feesten, toen Max Schachmann zijn wiel in een sprint met vier net iets eerder over de eindstreep drukte dan Matej Mohorič. Ook de Duitser droeg een dag de leiderstrui en zou uiteindelijk derde eindigen.

Schachmann verkaste intussen naar BORA-hansgrohe, maar Deceuninck-Quick Step moet weer goed voor de dag kunnen komen. Behalve Evenepoel keert ook Alaphilippe terug in het peloton, voor het eerst sinds de Clásica San Sebastián. Met twaalf zeges, waaronder twee in de Tour de France, is de Fransman dit seizoen een van de absolute veelwinnaars. Ook Enric Mas hervat de competitie na San Sebastián.

“We starten met een sterke ploeg”, stelt ploegleider Davide Bramati. “Jongens als Julian en Enric vloeien terug in wedstrijdverband na een erg zware Tour de France, maar ze hebben dezelfde motivatie en toewijding als de rest van het team. Als je naar het parcours kijkt zie je dat het zwaar wordt, wat moet leiden tot spectaculair koersverloop. Dus we kijken uit naar de komende etappes in de hoop dat ze opnieuw mooie resultaten opleveren, net als vorig jaar.”

Selectie Deceuninck-Quick Step voor de flag-de Deutschland Tour 2019
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Yves Lampaert
flag-es Enric Mas
flag-be Pieter Serry

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.