Deceuninck-Quick-Step met Evenepoel en Gilbert naar Adriatica Ionica Race

dinsdag 16 juli 2019 om 14:41
Deceuninck-Quick-Step met Evenepoel en Gilbert naar Adriatica Ionica Race

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel en Philippe Gilbert zullen volgende week aan de start staan van de Adriatica Ionica Race (2.1). De twee renners maken deel uit van de zevenkoppige selectie van Deceuninck-Quick-Step. In de sprints is het dan weer uitkijken naar de Colombiaan Álvaro José Hodeg.


De Adriatica Ionica Race is pas toe aan zijn tweede editie, maar de organisatie kan nu al rekenen op de aanwezigheid van acht WorldTour-teams en negen ProContinentale ploegen. Een van die ploegen is dus Deceuninck-Quick-Step, dat zal starten met toppers als Evenepoel, Gilbert en Hodeg.

Voor Evenepoel is het zijn eerste koers sinds 30 juni, toen hij deelnam aan de nationale titelstrijd in Gent. De 19-jarige renner was de afgelopen periode aan het trainen op hoogte. “Ik kijk er echt naar uit om weer te koersen, maar ik weet niet hoe met mijn vorm is. Toch ben ik gemotiveerd om met de ploeg mooie resultaten te boeken.”

Voor Gilbert is de Adriatica Ionica Race ook zijn eerste wedstrijd sinds het BK. “Ik ben erg blij om weer terug te keren naar Italië, het land waar ik grote overwinningen wist te boeken. Het is bovendien mijn eerste Italiaanse rittenkoers in meer dan één jaar tijd”, zo vertelt de winnaar van Parijs-Roubaix.

Overige namen
Evenepoel en Gilbert krijgen dus het gezelschap van sprinter Hodeg, die vorig jaar ook van de partij was. De selectie wordt aangevuld met Mikkel Frølich Honoré, Davide Martinelli, Florian Sénéchal en James Knox. Die laatste is weer hersteld van een in de Giro d’Italia opgelopen knieblessure.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-it Adriatica Ionica Race (24-28 juli)
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Philippe Gilbert
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-dk Mikkel Frølich Honoré
flag-gb James Knox
flag-it Davide Martinelli
flag-fr Florian Sénéchal


WielerFlits komt binnenkort met een uitgebreide voorbeschouwing op de Adriatica Ionica Race. 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.