Deceuninck Quick-Step met ijzersterke ploeg naar openingsweekend

vrijdag 1 maart 2019 om 09:01
Deceuninck Quick-Step met ijzersterke ploeg naar openingsweekend

foto: Cor Vos

Is Deceuninck Quick-Step dé te kloppen ploeg tijdens de Omloop Het Nieuwsblad? Een ding is zeker: teammanager Patrick Lefevere stuurt een ijzersterke formatie naar de Vlaamse openingsklassieker, aangevoerd door Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar en Yves Lampaert.

Gilbert weet hoe het is om de Omloop te winnen. De 36-jarige renner won de klassieker al in 2006 en 2008, toen de wedstrijd nog de Omloop Het Volk heette. Vorig jaar eindigde Phil als vijfde in de Omloop Het Nieuwsblad. De klassiekercoureur won dit seizoen al een etappe in de Tour de la Provence.

Gilbert is overigens niet de enige renner binnen Deceuninck Quick-Step die al indruk maakte. De 33-jarige Štybar won onlangs nog de afsluitende etappe in de Volta ao Algarve, een lastige rit met aankomst op de Alto de Malhão. “Het laat zien dat mijn winter heel goed was”, zo liet de Tsjech weten aan WielerFlits.

Belgisch kampioen Lampaert maakte eveneens indruk in de Algarve, maar dan in vooral in dienst van ronderenner Enric Mas. De 27-jarige West-Vlaming werd daarnaast derde in de individuele tijdrit. “Ik ben in orde, dat klopt. Maar of ik vlieg? Het is eigenlijk nog te vroeg om te vliegen”, probeert Lampaert de druk af te houden.

Philippe Gilbert won de Omloop al twee keer – foto: © Luc Claessen / Getty Images

Luxemburgse inbreng 
Deceuninck Quick-Step rekent ook op Bob Jungels. De talentvolle Luxemburger won vorig jaar nog Luik-Bastenaken-Luik, maar wil zich dit seizoen richten op de Vlaamse klassiekers. Jungels heeft ervaring met het rijden op kasseien. Sterker nog: in 2012 won hij de belofteversie van Parijs-Roubaix.

De laatste keer dat de allrounder een kasseiklassieker reed, was echter alweer in 2013: hij eindigde toen als 84e in de Hel van het Noorden. Naast Jungels maken ook Tim Declercq, Iljo Keisse en Florian Sénéchal onderdeel uit van de selectie.

Selectie flag-be Deceuninck Quick-Step voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (2 maart)
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.