Deceuninck-Quick-Step met Jakobsen en Stybar naar Californië

zondag 5 mei 2019 om 12:10
Deceuninck-Quick-Step met Jakobsen en Stybar naar Californië

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step heeft zijn huiswerk klaar voor de aankomende Tour de California. De sterrenformatie rekent vooral op sprinter Fabio Jakobsen en Zdeněk Štybar, terwijl Tim Declercq het nodige werk zal moeten opknappen. Opvallend: de ploeg beschikt niet over een klassementsrenner.

Voor de 22-jarige Jakobsen zal het zijn debuut worden in de Tour of California. De beloftevolle sprinter is de laatste weken uitstekend op dreef, met zeges in de Scheldeprijs en de Ronde van Turkije. “Fabio zal onze man worden voor de massasprints”, zo vertelt ploegleider Wilfried Peeters.

“Michael Mørkøv en Maximiliano Richeze zullen hem moeten piloteren.” Štybar en de Fransman Rémi Cavagna krijgen de vrijheid om zich uit te leven in de lastigere etappes. De selectie wordt aangevuld door de eerder genoemde Declercq en de Deense revelatie Kasper Asgreen.

De veertiende editie van de Tour of California begint op zondag 12 mei in Sacramento. Het belooft een zware ronde te worden, met aankomsten in South Lake Tahoe en op de Mount Baldy. Vorig jaar ging de eindzege naar de ditmaal afwezige Egan Bernal.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-us Tour of California (12-18 mei)
flag-dk Kasper Asgreen
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-dk Michael Mørkøv
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.