Deceuninck-Quick-Step met sterke ploeg naar BinckBank Tour

donderdag 8 augustus 2019 om 14:24
Deceuninck-Quick-Step met sterke ploeg naar BinckBank Tour

foto: Cor Vos

Over enkele dagen start in het Belgische Beveren de BinckBank Tour. Eerder presenteerde Team Sunweb al zijn selectie voor de Belgisch-Nederlandse rittenkoers, maar nu heeft ook Deceuninck-Quick-Step zijn zeven namen op papier. De WorldTour-formatie rekent op sterren als Bob Jungels en Philippe Gilbert.

Jungels en Gilbert kunnen worden uitgespeeld voor het algemeen klassement, net als Zdeněk Štybar. De Tsjech wist zes jaar geleden nog het eindklassement te winnen in de Eneco Tour, de voorloper van de huidige BinckBank Tour. “Het zal allemaal worden beslist op de slotdag”, zo is ploegleider Tom Steels van mening.

“De Ardennenetappe is kort maar enorm lastig. Het zal de hele dag volle bak koers zijn. We hebben met Philippe, Bob en Zdeněk drie renners die voor een goed klassement kunnen gaan.” In de vlakke etappes is het uitkijken naar de Colombiaanse sprinter Álvaro José Hodeg, onlangs nog winnaar van twee etappes in de Adriatica Ionica Race.

De selectie wordt aangevuld met twee trouwe knechten: Tim Declercq en Iljo Keisse. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen is niet van de partij. De BinckBank Tour wordt verreden van 12 tot 18 augustus. De ronde wordt traditiegetrouw afgesloten met een rit rond Geraardsbergen.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor BinckBank Tour (12-18 augustus)
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdeněk Štybar

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.