Deceuninck Quick-Step met twee kopmannen naar Strade Bianche
foto: Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 15:09

Deceuninck Quick-Step met twee kopmannen naar Strade Bianche

Deceuninck Quick-Step heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Strade Bianche. De Belgische WorldTour-ploeg rekent aanstaande zaterdag op oud-winnaar Zdeněk Štybar en Julian Alaphilippe. Die laatste maakt zijn debuut in de Toscaanse klassieker.

De Fransman staat dan ook te popelen om naar Siena te trekken, waar de start én finish is van Strade Bianche. “Ik ben heel erg blij met de start van mijn seizoen, met overwinningen in Argentinië en Colombia. De conditie is goed, en ik kan niet wachten om te starten. Het zal mijn eerste Strade Bianche worden, een wedstrijd die ik tot dusver alleen maar op televisie heb gevolgd.”

Alaphilippe is binnen Deceuninck Quick-Step niet de absolute kopman, aangezien de sterrenformatie ook rekent op man in vorm Štybar. De Tsjech won recent nog Omloop Het Nieuwsblad, zijn eerste zege in een Vlaamse klassieker. De 33-jarige renner won echter al wel een keer Strade Bianche. In 2015 versloeg hij Greg Van Avermaet en Alejandro Valverde.

Overige namen 
De selectie wordt verder aangevuld met Eros Capecchi, Dries Devenyns, Belgisch kampioen Yves Lampaert, Pieter Serry en Petr Vakoč. “We zijn gemotiveerd om voor een derde keer te winnen”, aldus ploegleider Davide Bramati. “We hebben veel renners die het verschil kunnen maken. We trekken met vertrouwen naar Italië.”

Selectie flag-be Deceuninck Quick-Step voor flag-it Strade Bianche (9 maart)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Eros Capecchi
flag-be Dries Devenyns
flag-be Yves Lampaert
flag-be Pieter Serry
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-cz Petr Vakoč

Overige selecties flag-it Strade Bianche (9 maart)

BORA-hansgrohe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.