Deceuninck Quick-Step met ‘uitgebalanceerde’ ploeg naar Catalonië

vrijdag 22 maart 2019 om 14:00
Deceuninck Quick-Step met ‘uitgebalanceerde’ ploeg naar Catalonië

foto: Cor Vos

Deceuninck Quick-Step hoopt ook in de Ronde van Catalonië de successen aaneen te rijgen. De Belgische WorldTour-ploeg speelt Enric Mas uit als klassementsrenner, terwijl Álvardo Hodeg de sprinthonneurs moet waarnemen.

Mas reed dit seizoen nog maar één wedstrijd: de Volta ao Algarve. De 24-jarige renner wist wel als vierde te eindigen in de Portugese rittenkoers. De beloftevolle klimmer zal bergop het gezelschap krijgen van de jonge Brit James Knox, Dries Devenyns, Eros Capecchi en Petr Vakoč.

In de sprints is het uitkijken naar de jonge Colombiaan Álvaro Hodeg. De 22-jarige spurter won dit seizoen al een etappe in de Tour Colombia 2.1. Hodeg kan vertrouwen op de stuurmanskunsten van Fabio Sabatini. “We hebben een uitgebalanceerde ploeg”, zo is ploegleider Brian Holm van mening.

Onvoorspelbare etappes 
“We kunnen voor sprintzeges gaan, maar we hebben ook renners voor het algemeen klassement. Petr, Enric en James kunnen rekenen op de steun van Dries en Eros. We kunnen ons opmaken voor enkele onvoorspelbare etappes. Het parcours is echt loodzwaar”, zo vertelt de Deen in een persbericht.

Álvaro Hodeg was dit seizoen al succesvol – foto: Cor Vos

Selectie flag-be Deceuninck Quick-Step voor flag-es Ronde van Catalonië (25-31 maart)
flag-it Eros Capecchi
flag-be Dries Devenyns
flag-co Álvaro José Hodeg
flag-gb James Knox
flag-es Enric Mas
flag-it Fabio Sabatini
flag-cz Petr Vakoč

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.