'Deceuninck-Quick-Step niet welkom in Vuelta a San Juan'
Afgelopen seizoen won Remco Evenepoel in San Juan - foto: Cor Vos
dinsdag 29 december 2020 om 14:40

'Deceuninck-Quick-Step niet welkom in Vuelta a San Juan'

De Vuelta a San Juan zal het in januari hoogstwaarschijnlijk moeten doen zonder WorldTour-ploegen en ProTeams. Volgens Ciclismo Internacional hebben de autoriteiten van de provincie San Juan, in overleg met de organisatie, besloten om geen internationale teams toe te laten tot de rittenkoers.

Argentinië bereidt zich voor op een nieuwe golf van het coronavirus in de eerste maanden van 2021. De landsgrenzen zijn tot 8 januari gesloten en ook luchtverkeer is beperkt toegestaan. Die periode zou zelfs verlengd kunnen worden tot eind januari om een verdere verspreiding van het coronavirus uit Europa tegen te houden.

Slecht nieuws dus voor de WorldTour-teams van Deceuninck-Quick-Step, BORA-hansgrohe, Israel Start-Up Nation en Cofidis, die al aangekondigd waren voor de rittenkoers van 24-31 januari. Onder meer de deelname van Chris Froome, Peter Sagan, João Almeida, Elia Viviani en Filippo Ganna was al bevestigd door de organisastie.

Naar verluidt gaat de Vuelta a San Juan (2.Pro) wel door, maar dan alleen met continentale teams uit Argentinië en enkele nationale selecties uit Zuid-Amerikaanse landen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.