Deceuninck-Quick Step op oorlogssterkte voor de Ronde
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 17:24

Deceuninck-Quick Step op oorlogssterkte voor de Ronde

Deceuninck-Quick Step heeft met Zdeněk Štybar en Bob Jungels twee grote kanshebbers aan boord voor de Ronde van Vlaanderen. De ploeg presenteerde vandaag haar selectie. Ook Philippe Gilbert is erbij nadat hij in Dwars door Vlaanderen nog moest opgeven met maagproblemen.

Štybar wist zich in het openingsweekend meteen te tonen door Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam te zetten. Ook in Strade Bianche eindigde hij kort met een vierde plaats. Vorige vrijdag was hij dan weer opnieuw de beste in de E3 BinckBank Classic. Ook Jungels worden veel kansen toegedicht in de Ronde. De Luxemburger won dit jaar al Kuurne-Brussel-Kuurne.

Ook Philippe Gilbert zit ‘gewoon’ bij de selectie. De winnaar van 2017 moest woensdag nog opgeven in Dwars door Vlaanderen door maagproblemen, maar hij liet gisteren al weten dat zijn deelname niet in gevaar zou komen. “Ik wilde niets riskeren voor komende zondag. Ik focus me nu volledig op de Ronde van Vlaanderen”, meldde hij op zijn social media.

Kasper Asgreen, Tim Declercq, Iljo Keisse en Belgisch kampioen Yves Lampaert maken de selectie compleet.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2019
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-cz Zdeněk Štybar


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.