Deceuninck-Quick Step over Waalse Pijl: “Alle ogen zijn op ons gericht”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 14:09

Deceuninck-Quick Step over Waalse Pijl: “Alle ogen zijn op ons gericht”

Morgen staat Julian Alaphilippe als titelverdediger aan het vertrek van de Waalse Pijl. Dankzij de aanwezigheid van de Franse veelwinnaar weet Deceuninck-Quick Step wat ze te doen staat; de koers controleren. “We zijn in staat om Alaphilippe goed te beschermen”, weet ploegleider Geert Van Bondt.

“Julian heeft een goede vorm te pakken. In de Amstel Gold Race (waar hij een bijna zekere zege in extremis nog door zijn vingers liet glippen, red.) liet hij zien dat hij goed hersteld is van zijn valpartij in Baskenland”, aldus Van Bondt in een persbericht van de Belgische WorldTour-formatie. “Hij gaat erg gemotiveerd zijn na afgelopen zondag.”

“Het parcours is zwaar en alle ogen zijn waarschijnlijk op ons gericht, maar we hebben een sterke ploeg”, is Van Bondt van mening. “We zijn in staat om Alaphilippe goed te beschermen en in goede positie af te leveren voor de derde en laatste klim van de Muur van Hoei.”

Deceuninck-Quick Step kan tijdens de Waalse Pijl niet rekenen op Philippe Gilbert. De winnaar van de editie van 2011 geeft de voorkeur aan nog wat extra trainingen rond Monaco. Met Enric Mas heeft de ploeg van Patrick Lefevere wel een sterke vervanger opgetrommeld. Voor de rest is de ploeg dezelfde als tijdens de Amstel Gold Race.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor Waalse Pijl
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-es Enric Mas
flag-fr Rémi Cavagna
flag-czPetr Vakoc
flag-be Pieter Serry
flag-be Dries Devenyns
flag-dk Mikkel Honoré

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.