Deceuninck-Quick-Step rondt veelbesproken transfer van Sam Bennett af

dinsdag 3 december 2019 om 16:50
Deceuninck-Quick-Step rondt veelbesproken transfer van Sam Bennett af

foto: Cor Vos (archief)

De kogel is eindelijk door de kerk: Sam Bennett koerst de komende seizoenen voor Deceuninck-Quick-Step. De Ierse sprinter had aanvankelijk nog een verbintenis bij BORA-hansgrohe, maar zijn contract werd één maand geleden in goed overleg ontbonden. Bennett neemt zijn vaste lead-out-renner Shane Archbold mee naar Deceuninck-Quick-Step.

De 29-jarige Bennett was dit seizoen uitermate succesvol in het tenue van BORA-hansgrohe, maar de Ierse spurtbom was desalniettemin ontevreden over zijn rol binnen de Duitse WorldTour-formatie. Bij BORA-hansgrohe was hij namelijk op het derde plan geraakt als sprinter van de ploeg: Peter Sagan mocht naar de Tour de France en Pascal Ackermann kreeg de voorkeur in de Giro d’Italia.

Bennett tekent voor twee jaar bij de ploeg van manager Patrick Lefevere, terwijl de trouwe Archbold ook voor twee seizoenen heeft getekend. “Ik ben echt heel blij om nu voor Deceuninck-Quick-Step uit te komen. Ik had als kind een poster van de ploeg in mijn kamer hangen. Ik zag als renner van An Post de ploeg tijdens wedstrijden en was dan echt geïntimideerd. Een droom komt nu uit!”, aldus Bennett.

Uitdaging 
“Het is een hele uitdaging om voor deze ploeg te koersen, maar ik kan niet wachten om te beginnen en samen te werken met mijn nieuwe ploeggenoten. Het is iets motiverend en ik voel me weer fris, aangezien ik erg lang bij mijn vorige ploeg heb gereden. Ik ben ook ontzettend blij voor Shane, aangezien hij een tijdje geen kansen heeft gehad. Het is heel erg speciaal dat we allebei een contract hebben getekend.”

Lefevere is maar wat blij met het aantrekken van een spurtkanon als Bennett. “Hij heeft een geweldige erelijst, maar is ook een fantastisch persoon. We hebben met Sam opnieuw een kopman binnengehaald. We weten ook hoe belangrijk het is voor een sprinter om een lead out-renner te hebben”, doelt Lefevere op Archbold. “Shane is een van de beste sprintaantrekkers ter wereld. Ze begrijpen elkaar volledig.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.