Deceuninck-Quick Step stelt 34e zege veilig: “Vanaf de eerste dag bij de les”

maandag 10 juni 2019 om 08:59
Deceuninck-Quick Step stelt 34e zege veilig: “Vanaf de eerste dag bij de les”

foto: Cor Vos

Ook in de A-finale van de afsluitende achtervolgingskoers van de Hammer Series Limburg stond er geen maat op Deceuninck-Quick Step. Vrijdag en zaterdag had de ploeg de twee andere disciplines weten te winnen en op zondag werd de 34e seizoenszege veiliggesteld.

“We reden een erg goede tijdrit. We hielden elke ronde de afstand tot alle andere ploeg achter ons onder controle”, blikte Michael Mørkøv terug. In de A-finale vergrootten de ervaren Deen samen met Dries Devenyns (die op de slotdag Davide Martinelli verving), Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen en Yves Lampaert juist hun marge op Jumbo-Visma. “We hebben ervoor moeten vechten, maar het pakte uiteindelijk allemaal perfect uit. Ik ben erg trots op de jongens.”

Ploegleider Tom Steels, die afgelopen weekend de plannen smeedde voor de ploeg, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken na de afsluitende Hammer Chase. “We moesten slechts de zege nog thuisbrengen. Vanaf het begin breidden we onze voorsprong uit naar een minuut. Hoewel Jakobsen het moeilijk had, waren de jongens erg sterk en reden zij als een team.”

Bij de les
Met name dankzij Evenepoel, Jakobsen en Lampaert won de ploeg ook al de Hammer Climb en de Hammer Sprint. “Het hele weekend hebben we goed gereden en we waren vanaf de eerste dag bij de les”, stelde Steels vast. “We reden altijd agressief en we hielden ons aan de plannen. De jongens deden het tactisch uitstekend, wat een van de doorslaggevende factoren bleek.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.