Deceuninck-Quick-Step strikt Mauri Vansevenant

zaterdag 31 augustus 2019 om 14:27
Deceuninck-Quick-Step strikt Mauri Vansevenant

Mauri Vansevenant maakt volgende zomer zijn profdebuut bij Deceuninck-Quick-Step. De Belgische formatie meldt dat de 20-jarige zoon van oud-prof Wim Vansevenant een contract voor 3,5 jaar heeft getekend.

Vansevenant – vernoemd naar oud-renner Melchor Mauri – won vorige maand de hoog aangeschreven beloftenkoers Giro della Valle d’Aosta. Bovendien werd hij zesde in de Tour de l’Avenir.

De jongeling stapt pas halverwege het seizoen in, zodat hij eerst zijn studie af kan maken. “Eerst wil ik sterker worden en mijn studie afmaken”, aldus Vansevenant.”Het eerste jaar bij de ploeg zal moeilijk worden, maar ik kijk ernaar uit. Deze ploeg heeft altijd gewerkt met jonge renners en ze beter gemaakt. Dat is op lange termijn belangrijk.”

“De komst van Mauri is geweldig nieuws voor ons”, vertelt teambaas Patrick Lefevere. “We hebben een grote focus op talentontwikkeling en hij is een van de grootste talenten. Zijn resultaten dit seizoen spreken voor zich. We wisten dat er concurrentie zou zijn voor zijn handtekening, dus we zijn erg blij dat hij voor ons kiest. Hij zal er hard voor moeten werken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij dat gaat doen. We gaan proberen hem te begeleiden door wat eruit ziet als een veelbelovende carrière.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.