Deceuninck-Quick-Step verwelkomt Mattia Cattaneo

vrijdag 16 augustus 2019 om 12:14
Deceuninck-Quick-Step verwelkomt Mattia Cattaneo

foto: Cor Vos

Mattia Cattaneo koerst de komende twee seizoenen voor Deceuninck-Quick-Step. De 28-jarige Italiaan verlaat na drie jaar het ProContinentale Androni Giocattoli-Sidermec en is alweer de vijfde aanwinst van de Belgische sterrenformatie.

Cattaneo stapte in 2013 met goede adelbrieven over naar de profs. Zo won hij de Giro d’Italia voor beloften en werd hij tweemaal derde in de Tour de l’Avenir. De Italiaan wist echter niet door te breken bij Lampre-Merida, waardoor hij aan het einde van 2016 een stapje terug moest doen naar het ProContinentale niveau.

In dienst van Androni Giocattoli-Sidermec bloeide Cattaneo weer helemaal op. Zo won hij dit seizoen de Giro dell’Appennino en finishte hij als vierde in de Tour of the Alps. Daarnaast reed hij een sterke Giro d’Italia, met als uitschieter een tweede plek in Como. Volgend seizoen mag Cattaneo het weer proberen op het allerhoogste niveau.

“Dit is echt een droom, aangezien het altijd mijn doel was om weer terug te keren naar de WorldTour”, zo vertelt Cattaneo in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. “Ik ga nu naar de beste ploeg ter wereld. Ik kijk ernaar uit om het team zoveel mogelijk te helpen, maar ik hoop zelf ook kansen te krijgen”, aldus de nieuwe aankoop.


Overzicht: Wielertransfers 2020 

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.