Deceuninck-Quick-Step wordt partner Ronde van de Toekomst
foto: Tour de l'Avenir
maandag 22 juli 2019 om 14:25

Deceuninck-Quick-Step wordt partner Ronde van de Toekomst

Deceuninck-Quick-Step heeft een samenwerkingsverband met de Ronde van de Toekomst naar buiten gebracht. Dat deed de Belgische ploeg op de rustdag van de Tour de France. De formatie van manager Patrick Lefevere zal onder meer een ploeg logistiek ondersteunen.

Het gaat om een meerjarige samenwerking die dit jaar ingaat. Deceuninck-Quick-Step zal onder meer ploegleiders sturen naar de briefing sturen die alle renners krijgen voorafgaand aan de beloftenronde. Daarnaast steunt de ploeg de wedstrijd op social media.

“Deceuninck-Quick-Step zal in 2020 ook logistieke hulp bieden aan een selectie van renners die anders niet de kans krijgen om te starten in de Tour de l’Avenir”, schrijft de ploeg in een persbericht. Koersdirecteur Philippe Colliou is blij met de interesse van Lefevere en co: “Dit is een belangrijke stap voor jonge talenten van alle continenten, om de weg naar de top te vinden.”

foto: Cor Vos

Belangrijke rol
“Wielrennen gaat niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar ook om je positie te gebruiken om de sport te helpen met de ontwikkeling”, vertelt Lefevere. “Ons team heeft een belangrijke rol in het profwielrennen. Daarom zijn wij ingegaan om de vraag om onze steun te geven. We willen de wedstrijd laten groeien en sterker zien worden. Daarbij willen wij de volgende generatie zo veel mogelijk helpen.”

De komende editie van de Ronde van de Toekomst vindt plaats van 15-25 augustus. De laatste vijf eindwinnaars zijn Tadej Pogacar (2018, nu UAE Emirates), Egan Bernal (2017, nu Team Ineos), David Gaudu (2016, nu Groupama-FDJ), Marc Soler (2015, nu Movistar) en Miguel Ángel López (2014, nu Astana). De laatste Belgische winnaar was Jan Bakelants in 2008. Het jaar daarvoor won Bauke Mollema.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.