Deceuninck-QuickStep presenteert selectie voor openingsweekend
Stybar won vorig jaar de Omloop - foto: Cor Vos
woensdag 26 februari 2020 om 12:11

Deceuninck-QuickStep presenteert selectie voor openingsweekend

Deceuninck-QuickStep heeft haar ploeg voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne vrijgegeven. Bob Jungels en Zdenek Stybar, die vorig jaar ieder een koers wonnen in het openingsweekend, zijn opnieuw van de partij. Belgen Iljo Keisse en Yves Lampaert komen eveneens beide dagen in actie. Nederlands kampioen Fabio Jakobsen rijdt enkel Kuurne-Brussel-Kuurne.

Stybar soleerde vorig jaar naar de zege in de Omloop. Jungels pakte een dag later eveneens uit met een winnende solo in Kuurne-Brussel-Kuurne. De twee zullen beide dagen in actie komen. Ook Kasper Asgreen en de Belgen Iljo Keisse en Yves Lampaert zullen twee achtereenvolgende dagen koersen. Florian Sénéchal en Tim Declercq komen enkel in de Omloop in actie. Zij worden een dag later vervangen door Jakobsen en zijn nieuwe sprintloods Bert Van Lerberghe.

In een perspraatje op de site van de Belgische WorldTour-ploeg onderstreept ploegleider Wilfried Peeters het belang van het openingsweekend. “We zullen met een goede ploeg aan de start staan. Zaterdag beschikken we over meerdere opties, waaronder Styby, de winnaar van vorig jaar. Fabio komt er zondag bij en hij heeft in Portugal bewezen goed in vorm te zijn.”

Selectie flag-be Deceuninck-QuickStep voor Omloop Het Nieuwsblad
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Tim Declercq
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-cz Zdenek Stybar

Selectie flag-be Deceuninck-QuickStep voor Kuurne-Brussel-Kuurne
flag-dk Kasper Asgreen
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-lu Bob Jungels
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-cz Zdenek Stybar

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.