Deceuninck-stagiair Stan Van Tricht de beste in Gullegem Koerse
Van Tricht (links) naast Evenepoel (midden) - Foto: Wout Beel / Deceuninck - Quick-Step
dinsdag 7 september 2021 om 18:29

Deceuninck-stagiair Stan Van Tricht de beste in Gullegem Koerse

Stan Van Tricht heeft dinsdag een knappe overwinning geboekt in Gullegem Koerse. De 21-jarige coureur kwam in de kermiskoers uit voor Deceuninck-Quick-Step, waar hij dit najaar als stagiair actief is. Van Tricht bleef Ceriel Desal (Bingoal Pauwels Sauces WB) en ploeggenoot Pieter Serry voor.

Serry was al vroeg in de koers mee in een kopgroep van twaalf renners. Vier rondes voor het einde wist een groep de oversteek te maken en daarbij was ook Van Tricht. Uit die kopgroep werd slag om slinger gedemarreerd. Zo probeerden onder meer Aaron Van Poucke en Ludwig De Winter weg te rijden. Dat lukte niet, waarna Serry wel wist weg te rijden met Van Tricht en Desal in zijn wiel.

‘Hopelijk heeft Lefevere het gezien’
De rappe Van Tricht, normaliter uitkomend voor de Nederlandse opleidingsploeg van SEG Racing Academy, rondde het vervolgens in een sprint af. “Een eerste keer winnen in de kleuren van Quick-Step, dat is een droom die werkelijkheid word. Het was al een droom om stage te mogen lopen bij deze ploeg en nu pak ik ook al mijn eerste overwinning. Ik ben blij dat ik hier kansen krijg”, vertelt hij na afloop tegen Het Nieuwsblad.

“Ik hoop volgend jaar sowieso de overstap naar de profs te maken. Ik wil me tonen in de voorjaarsklassiekers. Hopelijk heeft Patrick Lefevere het gezien en kan ik met deze ploeg verdergaan. Nu ga ik mij focussen op de koersen die er binnenkort nog aankomen: het EK en het WK”, zegt Van Tricht. “Ik hoop in beide koersen mee te doen voor de overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.