Declercq niet zeker van nieuw contract bij Soudal Quick-Step, Bagioli en Ballerini richting uitgang
foto: Cor Vos
zondag 9 juli 2023 om 15:34

Declercq niet zeker van nieuw contract bij Soudal Quick-Step, Bagioli en Ballerini richting uitgang

Het is nog niet zeker of Tim Declercq ook volgend seizoen uitkomt voor Soudal Quick-Step. De Vlaamse hardrijder, die de afgelopen jaren naam maakte als luxe knecht die kilometers lang op kop van het peloton sleurde, heeft nog geen nieuw contract getekend. Patrick Lefevere vertelt aan Het Laatste Nieuws dat na de Tour de gesprekken hervat gaan worden.

“Tim is 34 en had vorig jaar in de Algarve een probleem aan zijn hart. Daarna was het wat minder”, aldus de ploegbaas van Soudal Quick-Step. “Hij had ook last aan zijn maag. Tim is een goede gast en ik heb niet gezegd dat we hem niet houden. Het ligt nog open. Maar op een bepaald moment moet je kunnen zeggen: stop. We wachten nu de Tour af.”

Cattaneo wel, Bagioli en Ballerini niet
Voor Andrea Bagioli en Davide Ballerini lijkt het avontuur bij Soudal Quick-Step erop te zitten na dit seizoen. Beide Italianen komen sinds 2020 uit voor de Belgische ploeg. “Ik heb een aantal mensen niet laten bijtekenen, vooral de Italianen, omdat hun loon niet in verhouding is met hun prestaties”, verklaart Lefevere.

In tegenstelling tot Bagioli en Ballerini lijkt hun landgenoot Mattia Cattaneo wel zeker van een nieuwe verbintenis. Hij is onderdeel van de groterondeploeg rond Remco Evenepoel en beschikt over een aflopend contract. “Maar dat is nog slechts een kwestie van tekenen”, aldus de teambaas van de Wolfpack.

Fabio Jakobsen
De uitgaande transfer van Fabio Jakobsen, die een meerjarig contract gaat tekenen bij Team dsm-firmenich, bevestigt Lefevere ook. “Dat is het verdict voor alle ploegen die geen spurter meepakken naar een grote ronde. Het is niet meer mogelijk om met een kopman en een sprinter naar de Tour te gaan. En we hebben ook nog Merlier”, kijkt hij vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.