Visma | Lease a Bike verkent nu al veelbesproken gravelrit Tour de France
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 16:56

Visma | Lease a Bike verkent nu al veelbesproken gravelrit Tour de France

Een aantal renners van Visma | Lease a Bike hebben vanmiddag de veelbesproken gravelrit van de Tour de France verkend. Heel wat grote namen uit de wielersport, waaronder Richard Plugge en Patrick Lefevere, hebben al meermaals aangegeven tegen de gravelrit te zijn. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De verschillende gravelstroken liggen in etappe negen van de Tour de France. In totaal gaat het om maar liefst veertien gravelstroken in het departement Aube, rond de stad Troyes. Bij de presentatie van het parcours vertelde Plugge aan WielerFlits dat hij geen fan is van de gravelrit. “Dat slaat nergens op, ik snap niet dat ze dat nu weer opzoeken.”

“Daardoor breng je de pechfactor te hard in het parcours”, vindt Plugge. “Het gaat om wegwielrennen. Gravel kan zo’n impact hebben op het resultaat, puur door pech. Hetzelfde geldt voor kasseien, maar dat komt niet zo veel voor en en hoort historisch ook meer in die regio.”

Plugge en de ploegleiding van Visma | Lease a Bike besloten dan maar om een aantal van hun renners ruim op tijd de gravelrit te laten verkennen. Het gaat om Matteo Jorgenson, Nederlands kampioen Dylan van Baarle, Steven Kruiswijk, Tiesj Benoot en Sepp Kuss

De beelden gelden dus als een indicatie dat zij zullen deel uitmaken van de selectie van de Nederlandse ploeg voor de Tour de France. Achter de namen van Jonas Vingegaard en Wout van Aert staat nog een vraagteken, aangezien zij nog aan het herstellen zijn van hun valpartijen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.