Deelnemerslijst Heistse Pijl met Groenewegen, Jakobsen en Merlier

zondag 19 juli 2020 om 15:21
Deelnemerslijst Heistse Pijl met Groenewegen, Jakobsen en Merlier

Groenewegen en Jakobsen - foto: Cor Vos (archief)

De Heylen Vastgoed Heistse Pijl kan op 1 augustus rekenen op een indrukwekkende opkomst. Met Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal en Jumbo-Visma verschijnen drie WorldTour-teams aan de start van de nationale elitekoers. Grote kanshebbers aan het vertrek? Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Tim Merlier.

Deceuninck-Quick-Step heeft negen renners aan de start, met naast Jakobsen ook Álvaro José Hodeg, Tim Declercq, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Florian Sénéchal, Stijn Steels, Jannik Steimle en Bert Van Lerberghe. Voor Lotto Soudal starten zes renners: Sander Armée, Stan Dewulf, Brian van Goethem, Brent Van Moer, Harm Vanhoucke en Jelle Wallays.

Jumbo-Visma kan rekenen op twaalf renners aan de start, omdat namens de Nederlandse ploeg ook een aantal renners van de opleidingsploeg zijn ingeschreven. Groenewegen wordt ondersteund door onder meer Koen Bouwman, Jos van Emden en Taco van der Hoorn.

Tim Merlier – foto: Cor Vos

Belgische ProTeams
Alpecin-Fenix draaft op met Belgisch kampioen Tim Merlier als kopman, die liefst dertien ploeggenoten aan zijn zijde heeft waaronder Roy Jans, Jimmy Janssens, Marcel Meisen, Jonas Rickart en David van der Poel. Mathieu van der Poel ontbreekt. Bingoal-Wallonie Bruxelles (14), Circus-Wanty Gobert (10) en Sport Vlaanderen-Baloise (12) staan ook met grote aantallen aan het vertrek.

Het startveld wordt volmaakt door crossteams Pauwels Sauzen-Bingoal, Telenet-Baloise, continentale teams Tarteletto-Isorex, BEAT Cycling Club, Metec-TKH, SEG Racing Academy, Vlasman CT en nationale ploegen Group Hens-Maes, Acrog-Tormans Balen, Davo United, Lotto Soudal U23, EFC-L&R-Vulsteke, Heist Cycling Team en enkele individuele renners waaronder Victor Campenaerts en Bert De Backer.

Oproep organisatie: Blijf thuis en kijk de koers online
De organisatoren van de Heistse Pijl doen een dringend beroep aan wielerfans om niet(!) langs het parcours te gaan staan in en om Heist-op-den-Berg. De Antwerpse eendagskoers, de koers die de herstart van het Belgisch seizoen moet inleiden, wordt online live uitgezonden op Sporza en de organisatie roept op om de Heistse Pijl dan ook thuis te kijken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.