Deen Simon Andreassen verrast op junioren-WK, brons voor Gulickx
foto: Marcel Koch (Max Gulickx - derde)
zaterdag 31 januari 2015 om 11:42

Deen Simon Andreassen verrast op junioren-WK, brons voor Gulickx

De Deen Simon Andreassen heeft de Belgische topfavoriet Eli Iserbyt verrast op het Wereldkampioenschap veldrijden voor junioren. De Nederlander Max Gulickx pakte het brons in het Tsjechische Tabor.

Deen Andreassen sterk
Voor de start van het Wereldkampioenschap voor renners onder 18 jaar was er in de persoon van Eli Iserbyt maar één topfavoriet. De Belg deed wat van hem verwacht werd en startte ijzersterk, maar tot ieders verbazing plakten na één ronde wedstrijd nog drie renners aan zijn wiel. Dat waren de Amerikaan Gage Hecht, de Nederlander Max Gulickx en de Deen Simon Andreassen. Die laatste zette Iserbyt en co in de tweede ronde serieus onder druk en reed beetje bij beetje verder weg van zijn leeftijdsgenoten.

Bandenkeuze nekt Iserbyt
Topfavoriet Iserbyt raakte intussen op de sukkel met zijn materiaal. De Belg had voor aanvang van de race niet de juiste bandenkeuze gemaakt en kreeg pas op anderhalve ronde van het einde de banden die hij wilde. Andreassen was toen al lang gaan vliegen. Max Gulickx en Gage Hecht leken daarachter de strijd om de overige podiumplaatsen te gaan uitvechten, tot Iserbyt in extremis de aansluiting maakte en nog wegreed. Gulickx werd wél knap derde.

Nederland doet het goed
Naast de bronzen medaille van Gulickx, zorgde Thijs Wolsink voor een top vijf-plaats voor Nederland. Maik van der Heijden kwam als zevende over de streep, maar hij werd na afloop gediskwalificeerd voor een foutieve fietswissel. Daardoor kwam Roel van der Stegen de top tien binnen.

Wereldkampioenschappen veldrijden 2015, flag-cz Tabor
Uitslag junioren heren

1. flag-dk Simon Andreassen
2. flag-be Eli Iserbyt
3. flag-nl Max Gulickx
4. flag-us Gage Hecht
5. flag-nl Thijs Wolsink
6. flag-it Stefano Sala
7. flag-it Jakob Dorigoni
8. flag-fr Eddy Fine
9. flag-be Jarne Driesen
10. flag-nl Roel van der Stegen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.