Deense dames veroveren EK-goud op de koppelkoers, Nederland brons
foto: Tim van Hengel
dinsdag 7 augustus 2018 om 15:07

Deense dames veroveren EK-goud op de koppelkoers, Nederland brons

Amalie Dideriksen en Julie Leth hebben Denemarken goud bezorgd tijdens het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow. Op het onderdeel koppelkoers versloegen ze het Russische duo Gulnaz Badykova-Diana Klimova, dat in extremis nog voorbij het Nederlandse koppel Kirsten Wild en Amy Pieters ging, dat hierdoor genoegen moet nemen met het brons.

Wild en Pieters toonden zich oppermachtig bij het merendeel van de tussensprints, maar de Deense en Russische dames wisten halverwege de koppelkoers een ronde voorsprong te pakken op de rest, waarmee ze een stevige buffer wisten op te bouwen.

Nederland steeg dankzij zes gewonnen tussensprints nog naar het zilver ten koste van Rusland, maar verspeelde de opgebouwde voorsprong weer in de laatste sprint, die gewonnen werd door de Russische dames. Met 34 punten eindigde de Nederlandse brigade uiteindelijk als derde, op respectievelijk acht en vier punten van Denemarken en Rusland.

Vorig jaar veroverden Wild en Pieters op het WK in Apeldoorn nog het zilver in deze discipline.

Koppelkoers – vrouwen 
1. flag-nr1 flag-dk Amalie Dideriksen/Julie Leth – 42 punten
2. flag-nr2 flag-ru Gulnaz Badykova/Diana Klimova – 38 punten
3. flag-nr3 flag-nl Kirsten Wild/Amy Pieters – 34 punten

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 15:19
Wild goed gereden was de sterkste in koers. Pieters is duidelijk van een minder niveau liet zich steeds naar achteren rijden en dan moest Wild het goed maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.