“Deense minister verklapt: Tour start in 2021 in Denemarken”
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 14:23

“Deense minister verklapt: Tour start in 2021 in Denemarken”

“Het is officieel. De Tour de France start in 2021 in Denemarken”. Met deze tweet kwam Kristian Jensen – de Deense minister van financiën – (per ongeluk) op de proppen. Het duurde niet lang voordat Jensen zijn post weer verwijderde, maar een Deense Tourstart lijkt hiermee definitief.

Er waren al lange tijd geruchten dat de belangrijkste wedstrijd van het jaar van start zou gaan in het Noord-Europese land. Volgens verschillende Franse media heeft ook Tourbaas Christian Prudhomme aangegeven dat La Grande Boucle inderdaad een bezoek zal brengen aan Denemarken.

“In 2021 zal de Tour de France voor het eerst in Kopenhagen zijn”, aldus Prudhomme. “Het betekent een ontmoeting tussen de grootste wielerwedstrijd én de grootste fietsstad ter wereld.” Volgens Tv2 Sport zal er binnenkort op een persconferentie meer duidelijkheid worden verschaft.

Overige etappes 
De 108e Tour de France lijkt van start te gaan met een 13 kilometer lange vlakke tijdrit door de Deense hoofdstad. Vervolgens trekt het peloton van Roskilde naar Nyborg, over een parcours waar de wind vrij spel kan hebben. De derde en laatste etappe voert dan weer van Vejle naar Sønderborg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.