Deense topper Emma Norsgaard vertrekt na dit seizoen bij Movistar
Norsgaard won vorig jaar nog een rit in de Tour - foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 11:58

Deense topper Emma Norsgaard vertrekt na dit seizoen bij Movistar

Emma Norsgaard is bezig aan haar laatste maanden in dienst van Movistar. De 24-jarige Deense vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Spaanse formatie. Norsgaard komt sinds 2021 uit voor de telecomformatie. Het is nog onduidelijk waar haar toekomst ligt.

Movistar heeft aan GCN laten weten dat er een einde komt aan de samenwerking met Norsgaard. De snelle klassiekerrenster was de voorbije jaren behoorlijk succesvol in Spaanse loondienst. In haar eerste seizoen voor de ploeg won ze onder meer het Ceratizit Festival Elsy Jacobs en een rit in (toen nog) de Giro d’Italia Internazionale Femminile.

Verder zegevierde ze in Le Samyn en werd ze meerdere keren Deens kampioene tegen de klok, maar haar grootste overwinning boekte ze vorig jaar in de Tour de France Femmes. In de zesde etappe naar Blagnac bleef ze met een ultieme versnelling de opkomende sprintsters nog net voor. Norsgaard was de voorbije seizoen ook goed voor de nodige ereplaatsen in het eendaagse werk.

Norsgaard boekte met andere woorden de nodige sportieve successen, maar kende de afgelopen jaren ook fysieke malheur. De zus van Mathias Norsgaard – die eveneens uitkomt voor Movistar – was in 2022 een tijdje uit de roulatie na een zware val in de Tour de France en brak in het voorjaar van 2023 haar sleutelbeen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.