Definitief: Elk Haus houdt op te bestaan
donderdag 12 november 2009 om 16:47

Definitief: Elk Haus houdt op te bestaan

Het hing al een tijdje in de lucht, en vandaag is het ook officieel: Elk Haus heeft geen geldschieter voor volgend jaar. De Oostenrijkse ProContinentale ploeg zag de afgelopen weken al veel renners vertrekken wegens de onzekere toekomst van de ploeg. Het management van de ploeg overweegt nu een sabbatjaar om dan in 2011 weer een ploeg op poten te zetten.

“Dit is het einde van het team”, vertelt woordvoerder Wolfgang Wesely aan Cyclingnews. “Voor volgend jaar hebben we geen sponsor, maar we doen ons best om er voor 2011 wel een te hebben.”

Het bedrijf ELK Fertighaus AG geeft uitleg bij het einde van de sponsoring: “Wegens financiële redenen is het voor ons onmogelijk geworden geld te blijven stoppen in de ploeg. We moeten terug naar onze basis, en dat is de huizenmarkt.”

Bernhard Rassinger, manager van het team, heeft alvast begrip voor de situatie. “Natuurlijk is dit een zeer jammerlijke zaak. We begrijpen de zakelijke beslissing van het bedrijf. Het is te laat om nog een oplossing te vinden voor volgend jaar, maar daarna willen we zeker terugkeren in de wielersport.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.