Definitief groen licht voor openingscrossen Lokeren en Kruibeke

donderdag 27 augustus 2020 om 08:36
Definitief groen licht voor openingscrossen Lokeren en Kruibeke

foto: Cor Vos (archief)

Het veldritseizoen kan eind september definitief van start gaan. De organisatie van de Ethias Crossen heeft groen licht gekregen voor de Rapencross in Lokeren op zaterdag 26 september en de Polderscross in Kruibeke een week later, op zaterdag 3 oktober.

Twijfels waren er bij de goedkeuring van de gemeentelijke instanties, maar de stad Lokeren heeft ingestemd met de maatregelen die genomen zijn door de organisatie van de Rapencross: achter gesloten deuren, zonder VIP-gasten en met strikte maatregelen voor de profs en hun omkadering.

“Er is nu duidelijkheid en er kan gereden worden”, vertelt Kurt Vernimmen, organisator van de veldritten in Lokeren en Kruibeke. “Mits weliswaar strikte maatregelen in acht te nemen; we zullen het protocol van de KBWB minutieus volgen. Helaas wordt het een seizoensstart zonder publiek, maar het was dat of niks en beide wedstrijden worden sowieso live uitgezonden.”

Overigens hield de Rapencross de nieuwe locatie onlangs nog geheim. Dat is nu niet meer zo, de Ethias Cross bevestigt dat het spektakel zich af zal spelen in Park Ter Beuken.

De starturen van de crossen zijn bovendien aangepast. De vrouwen beginnen om 16.15 uur, gevolgd door de mannen om 17.30 uur. Hiermee hoopt de organisatie de kijkers optimaal te bedienen. Live-uitzendingen zijn te zien via de VTM of online via HLN.be.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.