Degenkolb sprint naar winst in ouverture op Mallorca
foto: ANSA (archief)
donderdag 25 januari 2018 om 16:12

Degenkolb sprint naar winst in ouverture op Mallorca

De eerste Europese wegkoers van 2018 is gewonnen door John Degenkolb. In de Trofeo Porreres-Felanitx-Ses Salines-Campos, de eerste in vier wedstrijden van de Challenge Mallorca, toonde de 29-jarige Duitser van Trek-Segafredo zich de beste sprinter. Sondre Holst Enger en Jasper De Buyst mochten mee op het podium. Vorig jaar ging de zege naar André Greipel.

Nadat de koers officieel was vrijgegeven, barstte in eerste instantie de strijd los om de bergpunten. Preben Van Hecke pakte hier de volle mep, voor Guy Niv en Sebastián Mora. De Belg besloot gelijk door te rijden en trok samen met Eloy Teruel ten aanval. Het peloton liet begaan, maar dat was tegen de zin van Alberto Amici, Aitor González, Botond Hollo, Jon Ander Insausti, Álvaro Robredo en Gonzalo Serrano. Zij staken niet veel later over.

Het peloton was daarna niet voornemens om het achttal veel ruimte te geven. De maximale voorsprong van de kopgroep werd niet veel meer dan twee minuten. Bovendien moesten Robredo, Hollo en Teruel in de aanloop naar de finale lossen op een van de klimmetjes. De overige vijf konden het ook niet bolwerken, waarna er op vijftien kilometer voor de meet een algemene hergroepering plaatsvond. Een massasprint was niet meer te ontlopen. Degenkolb toonde zich vervolgens ruimschoots de beste.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2018 00:05
John Degenkolb is een bijzonder sympathieke coureur met een hoge gun factor, type sprinter, die willen in het heetst vd strijd wel eens een kort lontje hebben, dat is een sprinter nu eenmaal eigen.
Ben een groot fan van John! Mooi begin vh seizoen, dat nog maar veel overwinningen mogen volgen dit jaar.
Wordt nu wel eens tijd dat ie een Tour etappe gaat winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.