John Degenkolb redt Parijs-Roubaix U19 door crowdfunding
foto: Cor Vos
zondag 17 februari 2019 om 09:50

John Degenkolb redt Parijs-Roubaix U19 door crowdfunding

Update Eerder deze week liet organisator John Malaise weten dat Parijs-Roubaux U19 in gevaar is. De prestigieuze U23-klassieker kampt met een tekort van 10.000 euro. De wedstrijd is echter van de ondergang gered. Door wie? John Degenkolb: de Duitser heeft door crowdfunding namelijk het benodigde bedrag weten op te halen.

Inmiddels hebben meer dan tweehonderd mensen een bedrag gestort, waardoor de teller al op ruim tienduizend euro staat. Degenkolb zelf heeft 2500 euro ingelegd. Maar waarom springt de renner van Trek-Segafredo in de bres?

“Niet alleen omdat ik een speciale band heb met Parijs-Roubaix, maar ook omdat het belangrijk is om jonge talenten te steunen. We hebben dit soort wedstrijden nodig, als we tenminste een duurzame toekomst voor het wielrennen willen creëren”, aldus de Duitser.

Extra inkomsten 
Degenkolb belooft verder dat extra inkomsten zullen worden geïnvesteerd in de promotie van de wedstrijd én de Amis de Paris Roubaix, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het onderhouden en behouden van de kasseistroken uit de Hel van het Noorden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.