Degenkolb steunt toekomst Parijs-Roubaix met veiling WK-tenue

donderdag 3 oktober 2019 om 12:18
Degenkolb steunt toekomst Parijs-Roubaix met veiling WK-tenue

foto: Cor Vos

John Degenkolb gaat zijn tenue van het WK wielrennen in Yorkshire veilen voor het goede doel. Het Duitse truitje en het bijbehorende rugnummer moeten geld opbrengen voor Les Amis de Paris-Roubaix, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het onderhouden en behouden van de kasseistroken.

“Het was een helse koers zondag en zelfs na een eerste wasbeurt zat er nog veel vuil uit Yorkshire in het shirt”, legt Degenkolb uit. “Omdat ik zoveel truitjes heb, heb ik besloten om het gesigneerde tenue en het rugnummer weg te geven. Er is zeker iemand die een ‘originele Degenkolb’ in zijn collectie wil hebben.”

De toekomstig renner van Lotto Soudal weet ook al waar hij het geld naartoe stuurt. “Ik ben ambassadeur van Les Amis de Paris-Roubaix, dus ik zal al het geld van deze veiling steken in de bescherming van het Parijs-Roubaix-parcours. Natuurlijk zal ik zelf ook wat toevoegen aan de donatie”, aldus Dege.

Op het moment van publiceren is het hoogste bod op het Degenkolb-truitje 396 euro. Biedingen kunnen worden gedaan via Ebay.

Degenkolb redde Parijs-Roubaix U19
Begin dit jaar zette John Degenkolb zich ook al in voor Parijs-Roubaix. De juniorenkoers kampte namelijk met een tekort van 10.000 euro. Middels een crowdfundingsactie kon de jeugdwedstrijd toch doorgang vinden. Zelf legde de Duitse sprinter 2.500 euro bij. De extra inkomsten van de crowdfunding gaf Degenkolb ook aan Les Amis de Paris-Roubaix.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.