Degenkolb tevreden na terugkeer in peloton
Foto: Sirotti
maandag 2 mei 2016 om 08:37

Degenkolb tevreden na terugkeer in peloton

John Degenkolb reed zondag met de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De renner van Giant-Alpecin, die drie maanden geleden samen met vijf ploegmaten werd aangereden tijdens een trainingsstage, kijkt positief terug op zijn rentree. Vijftig kilometer voor het einde kneep hij in zijn remmen.

“Ik probeerde me vooraan te laten zien en gewoon een goede koers te rijden. Het tempo lag heel hoog en na vier uur wedstrijd was het, zoals verwacht, genoeg”, stelt Degenkolb op de ploegsite. “Al met al ben ik tevreden over mijn optreden. Ik probeerde zoveel mogelijk te werken voor de ploeg. Het is jammer dat Simon Geschke en Sam Oomen niet konden ontsnappen de laatste klim. De steun van de mensen langs de kant van de weg was ongelooflijk. Dat is heel goed voor mijn vertrouwen.”

De Duitser benadrukt dat hij geen specifieke voorbereiding kende op deze wedstrijd. “Het grootste doel was dat ik weer een rugnummer kon opspelden. En dat is gebeurd. Hopelijk is het later dit seizoen een voordeel dat ik momenteel fris ben. Nu heb ik nog niet de vereiste kracht, maar hopelijk is dat straks in de Tour wel het geval.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2016 08:53
Die komt er wel.
2 mei 2016 09:02
Mooi zo! Dege, zet 'm op! Mooi dat je weer terug bent in het peloton!
2 mei 2016 10:19
Ik hoop dat hij zijn "oude" vorm terugkrijgt, maar ik vrees. Sympathieke vent die ik alles gun !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.