Degenkolb verslaat Greipel in Vattenfall Cyclassics
zondag 25 augustus 2013 om 16:59

Degenkolb verslaat Greipel in Vattenfall Cyclassics

foto: Sirotti

De verwachte massasprint in de Vattenfall Cyclassics 2013 is gewonnen door John Degenkolb. De Duitser van Argos-Shimano versloeg in een langgerekte sprint zijn landgenoot André Greipel. De Noor Alexander Kristoff sprintte naar de derde plek. Beste Nederlander is Boy van Poppel. Hij sprintte in de achterhoede naar de zesde plek.

De wedstrijd werd na vijftig kilometer ingeluid met een viertal koplopers: Jonas Aaen Jörgensen, Garikoitz Bravo en de Duitsers Julian en Michael Schwarzmann. Het kwartet reed een maximale voorsprong bijeen van bijna zeven minuten op het peloton, maar werd op geruime afstand van de finish ingelopen.

Op ruim veertig kilometer van de finish opende Manuele Boaro en Belkin-renner Rick Flens de finale. Het tweetal reed enige tijd voorop, maar werd afgelost door vijf hardrijders. Met landgenoten Niki Terpstra en Wouter Mol, Sep Vanmarcke, Ian Stannard, Manuel Quinziato. Op minder dan twintig kilometer van het einde voegde Tim Wellens, Michael Albasini, Izagirre, Cesare Benedetti en Daniele Pietropolli zich bij de voorste groep.

Op de flanken van de laatste beklimming van de Waseberg demarreerde Terpstra uit de voorste groep. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step reed weg met nog 15 kilometer te gaan en verdiende in mum van tijd een voorsprong van 15 seconden bijeen. De moedige hardrijder uit Noord-Holland kon het echter niet uithouden tot de finish. Op acht kilometer van het einde kon het peloton zich opmaken voor een klassieke massasprint.

Vattenfall Cyclassics 2013
1. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano)
2. André Greipel (Duitsland/Lotto-Belisol)
3. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha)
4. Elia Viviani (Italië/Cannondale)
5. Jose Joaquin Rojas (Spanje/Movistar)
6. Boy van Poppel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
7. Nikolas Maes (België/OmegaPharma-QuickStep)
8. Thor Hushovd (Noorwegen/BMC)
9. Arnaud Démare (Frankrijk/FDJ.fr)
10. Matti Breschel (Denemarken/Team Saxo-Tinkoff)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.