Degenkolb voert Trek-Segafredo aan in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2019 om 16:45

Degenkolb voert Trek-Segafredo aan in Parijs-Roubaix

John Degenkolb boekte vier jaar geleden zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix. De Duitser hoopt komende zondag voor een tweede maal te zegevieren in de Hel van het Noorden. De 30-jarige Degenkolb krijgt steun van enkele sterke renners.

In de Ronde van Vlaanderen komt Degenkolb steevast tekort, maar in Parijs-Roubaix is de sterke spurter vaak op de afspraak. Zo eindigde hij in 2014 ook al op het podium. De Duitser is in vorm, gezien zijn tweede plaats in Gent-Wevelgem. Zijn werkgever Trek-Segafredo rekent zondag ook op Jasper Stuyven en Mads Pedersen.

Het is vooral uitkijken naar de prestatie van Stuyven. De Belg eindigde vorig jaar namelijk als vijfde in Roubaix. De 26-jarige Leuvenaar kent – mede door ziekte – een moeizaam voorjaar, maar in de Ronde van Vlaanderen kon hij toch lang de toppers volgen. Dat belooft voor komende zondag.

Koen de Kort  
Aan het begin van het seizoen werd er veel verwacht van Pedersen, maar de jonge Deen is bezig aan een anoniem voorjaar. Ook in de Ronde van Vlaanderen kon hij geen potten breken. Volgt de ommekeer in Parijs-Roubaix? Verder zijn ook Edward Theuns, Alex Kirsch, Ryan Mullen en Koen de Kort geselecteerd.

John Degenkolb schreeuwt het uit na zijn zege op de Vélodrome – foto: Cor Vos

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-de John Degenkolb
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Koen de Kort
flag-ie Ryan Mullen
flag-dk Mads Pedersen
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.