Degenkolb vond Sagan te ver gaan om wiel van Stuyven

maandag 17 juni 2019 om 19:41
Degenkolb vond Sagan te ver gaan om wiel van Stuyven

foto: Cor Vos (archief)

John Degenkolb vindt dat Peter Sagan in de sprintvoorbereiding in de Ronde van Zwitserland te ver is gegaan. Dat vertelt de Duitse sprinter van Trek-Segafredo na afloop van de derde etappe. Sagan won uiteindelijk in Murten, Degenkolb werd derde.


Degenkolb wist dat hij tijdens de technische finale vooraan het peloton moest zitten. Ploegmaat Jasper Stuyven reed op kop met Dege in zijn wiel, maar de Duitser werd, na enige aanrakingen met de arm en schouder, aan de kant gezet door de Slowaak. “Ik moest echt met Sagan vechten om het wiel van mijn eigen ploeggenoot. Dat was gekkenwerk. Ik denk zelfs dat het een beetje over de grens was”, aldus Degenkolb.

“Maar oke, ik ben blij dat ik nog als derde over de streep kom en ik ben super blij dat we als ploeg zo goed samengewerkt hebben”, vervolgt de sterke sprinter die dicht bij een transfer naar Lotto Soudal is. “Ik ben nog niet klaar hier, maar het was een grote kans vandaag. Het had zomaar een beetje beter kunnen eindigen, dus dat is wel teleurstellend.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.