Degenkolb: “We willen Lotto Soudal naar een hoger niveau tillen”

dinsdag 19 november 2019 om 17:19
Degenkolb: “We willen Lotto Soudal naar een hoger niveau tillen”

foto: Cor Vos

John Degenkolb is klaar om bij Lotto Soudal successen te gaan boeken. Dat vertelt de Duitse klassiekerspecialist aan Radsport-News. Samen met Philippe Gilbert is hij een van de nieuwe kopmannen voor het voorjaar. “We willen Lotto Soudal naar een hoger niveau tillen en meer successen behalen dan de laatste jaren”, aldus Degenkolb.

Nog voor de Tour de France werd duidelijk dat Degenkolb op weg was naar Lotto Soudal. De coureur uit Oberursel wist toen al dat hij de Franse ronde niet zou rijden met Trek-Segafredo. “Het is niet zo dat ik gelijk weg wilde omdat ik niet naar de Tour ging. Dat was echt niet de reden waarom ik de ploeg verlaten heb”, stelt hij duidelijk.

Halverwege augustus werd de transfer officieel gebracht door zijn nieuwe Belgische werkgever. “We hebben de eerste bijeenkomst al gehad en daar globaal gesproken hoe het seizoen er in grote lijnen uit gaat zien voor de klassiekers”, laat Degenkolb weten. Het is nog niet bekend waar hij het seizoen 2020 begint.

Gilbert en Degenkolb op het WK in Richmond – foto: Cor Vos

Dege heeft er vertrouwen in dat hij bij Lotto Soudal kan scoren. Hij is niet bang dat Gilbert en hij elkaar voor de voeten gaan lopen in het voorjaar. “Tijdens de Vuelta was al duidelijk dat we allebei daarheen gingen. Daar hadden we al de gelegenheid om met elkaar wat te praten. We begrijpen elkaar”, zegt hij. “In het voorjaar zullen wij elkaar veel tegenkomen en we zullen samen veel reizen. Dat is ook in de winter al het geval om wat structuur te creëren in de ploeg.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.