Degrendele en D’Hoore net buiten de medailles op slotdag Milton
Jolien D'Hoore - foto: Cor Vos (archiefbeeld)
maandag 27 januari 2020 om 10:23

Degrendele en D’Hoore net buiten de medailles op slotdag Milton

België keert met een medaille huiswaarts van de Wereldbeker Piste in Milton. Na de zilveren plak op de koppelkoers waren Nicky Degrendele en Jolien D’Hoore een dag later dicht bij eremetaal, maar op respectievelijk de Keirin en het omnium moesten zij genoegen nemen met de vierde plek.

Degrendele, wereldkampioene Keirin in 2018, kon vertrouwen putten uit haar derde plaats vorige maand in Brisbane. De sprintster begon het toernooi met een tweede plaats in de eerste ronde, waarmee ze zich direct plaatste voor de tweede. Daarin moest ze alleen Martha Bayona voorlaten, de winnares in Brisbane. In de finale met de beste zes rensters greep Degrendele net naast de medailles. Achter winnares Laurine van Riessen, Helena Casas en Madalyn Godby werd ze vierde.

Op dat moment had Jolien D’Hoore al drie van de vier omnium-onderdelen achter de rug. Na een zesde plek op de scratch en een elfde in de temporace, was ze via de afvalkoers opgerukt naar de vierde plaats in het klassement. In de afsluitende puntenkoers kon ze haar twaalf punten achterstand tot het podium niet ongedaan maken, waardoor ze vierde bleef. Jennifer Valente, Letizia Paternoster en Emily Kay bezetten de top drie.

De volgende grote afspraak voor de baanrenners zijn de wereldkampioenschappen, die volgende maand worden gehouden in Berlijn. Het WK staat op de kalender voor 26 februari tot 1 maart.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.