Degrendele keert terug in Wereldbeker Londen

maandag 10 december 2018 om 19:06
Degrendele keert terug in Wereldbeker Londen

foto: BEAT Cycling Club

Nicky Degrendele keert dit weekend in de Wereldbeker van Londen terug in competitie. De Belgische wereldkampioene op de Keirin liep in Parijs een hersenschudding op en moest daardoor rust nemen. “Er is veel gebeurd voor haar de afgelopen weken, dus een topvorm kunnen we misschien nog niet verwachten”, zegt BEAT-coach Tim Veldt.

“We gaan kijken hoe ze zich zal kunnen meten met de wereldtop”, aldus Veldt op de ploegsite. “Het voordeel is dat zij de volledige komende week nog kan gebruiken om haar vorm aan te scherpen, omdat ze na de periode naast de fiets nu heel fris is. In de Keirin kan ze altijd ver komen, omdat ze tactisch heel sterk is. Gezien de tactische aard van dit onderdeel, kan ze hier ook zonder piekvorm absoluut hoge ogen gooien.”

Ook Belgische selectie bekend
Namens de Belgische selectie doen geen sprinters mee. Wel vaardigt de KBWB tien renners af voor de duuronderdelen: Shari Bossuyt, Gilke Croket, Jolien D’hoore, Annelies Dom en Lotte Kopecky (vrouwen) en Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Fabio Van den Bossche (mannen).

Zij zullen de plekjes verdelen op de onderdelen Ploegenachtervolging, het Omnium en de Ploegkoers in Londen. De wereldbeker begint op donderdag 13 december en eindigt zondag de 16e.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.