Deignan eindwinnares Ronde van Zwitserland, Bastianelli pakt laatste dagzege
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 13:08

Deignan eindwinnares Ronde van Zwitserland, Bastianelli pakt laatste dagzege

Lizzie Deignan heeft de Ronde van Zwitserland voor vrouwen op haar naam geschreven. De Britse van Trek-Segafredo sprokkelde op de slotdag genoeg bonificatieseconden om Elise Chabbey, de ritwinnares van zaterdag, te onttronen. De dagzege in Frauenfeld ging naar de Italiaanse Marta Bastianelli.

Het vrouwenveld begon, net als gisteren, in Frauenfeld. Waar zaterdag nog enkele heuvelachtige omlopen werden afgewerkt, was de etappe nu zo goed als vlak en nodigde dus uit tot een massasprint. In regenachtige omstandigheden hoopte Chabbey haar leiderstrui te behouden, maar de Zwitserse zag haar grote concurrente Deignan bij een tussensprint de nodige bonificatieseconden sprokkelen.

Met de bonificaties in het achterhoofd liet Trek-Segafredo, de ploeg van Deignan, niet veel later een kopgroep met onder meer Bastianelli en Nina Buysman wegrijden. Deignan hield vooral Chabbey in de gaten, in de wetenschap dat ze virtueel de leiderstrui in haar bezit had. De dagzege ging uiteindelijk naar één van de rensters uit de kopgroep.

Bastianelli veruit de snelste 
In de sprint om de zege ging de Tsjechische Tereza Neumanova als eerste aan, maar Neumanova bleek uiteindelijk geen partij voor de veel snellere Marta Bastianelli. De ervaren Italiaanse wist zo na een moeilijke periode weer eens een wedstrijd te winnen. Deignan kwam in de tweede groep, op negen seconden van ritwinnaar Bastianelli, over de streep en verzekerde zich van de eindzege.

Het is voor ex-wereldkampioene Deignan haar eerste zege van het seizoen, nadat ze in het voorjaar werd afgeremd door ziekte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.