Dekker: “Ik zal hoe dan ook terugkeren”
donderdag 1 oktober 2009 om 10:36

Dekker: “Ik zal hoe dan ook terugkeren”

Een moment van zwakte, is het cliché dat Thomas Dekker gebruikt voor het feit dat hij dynepo gebruikte in december 2007. Een terugkerende heupblessure betekende dat hij naar verboden middelen greep. In de Telegraaf benadrukt Dekker echter dat hij in de voetsporen van David Millar en Ivan Basso wil treden, die beiden terugkwamen van een schorsing.

“Ik hoop dat de straf niet te zwaar is”, vertelt Dekker. “Hoe dan ook, ik zal terugkeren in het peloton. Ik weet dat mijn naam kapot is. Ik ben de enige die mijn naam in de toekomst met prestaties op de fiets kan zuiveren. Kijk bijvoorbeeld hoe Millar en Basso weer terug zijn gekomen in het peloton. Ik weet dat het moeilijke jaren gaan worden. Maar sinds op 1 juli bekend werd dat ik betrapt was, heb ik bijna dagelijks op de fiets gezeten. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat ga volhouden.”

“Noem het onbezonnenheid”, wil Dekker eigenlijk alleen kwijt over het moment dat hij naar de doping greep. “Ik zat niet lekker in mijn vel. Het was de periode waarin ik steeds werd teruggeslagen door mijn heupblessure. Maar ik wil niet naar excuses zoeken. Ik ben fout geweest. Daarvoor bied ik nu mijn verontschuldigingen aan tegenover mijn werkgevers, mijn ploegen, de andere renners, de pers en de supporters. Ik wacht op de straf van de Monegaskische bond. Ik zal die straf accepteren en dan wil ik opnieuw beginnen. Ik ben nog jong. Veel te jong om nu mijn wielercarrière af te sluiten. Ik wil ook niet op deze manier van het toneel verdwijnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.