Dekkers contra-expertise ook positief
woensdag 30 september 2009 om 16:54

Dekkers contra-expertise ook positief

Ook de zogenaamde b-staal van Thomas Dekker is positief getest, melden verschillende bronnen. De tweede urinestaal van 24 december 2007 bevatte ook sporen van dynepo, bleek uit een test van het laboratorium van Lausanne.

In tegenstelling tot bij de positieve test van de a-staal, heeft Dekker schuld bekend. Hij zou willen meewerken aan zijn straf om daarna weer verder te kunnen met zijn loopbaan. Dat zal waarschijnlijk na twee jaar schorsing zijn. Dekker zal morgen zelf reageren, maar zijn advocaat bracht vast een verklaring uit.

“Thomas Dekker legt zich neer bij de uitkomst van deze contra-expertise en erkent dat hij een fout heeft gemaakt; hij neemt ter zake volledige verantwoordelijkheid. Thomas Dekker betreurt zijn fout en zal zich, voor zover mogelijk, bij alle betrokkenen (werkgever, teamgenoten, begeleiders, familieleden, supporters, etc.) verantwoorden en zijn excuses aanbieden.”

“Dekker wenst terug te keren in het peloton om te bewijzen dat in het verleden behaalde successen geheel los stonden van deze eenmalige fout en dat deze successen slechts een gevolg waren van teaminspanningen, zijn talent en trainen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.