Del Grosso klopt Soete en Van de Putte in Oostenrijkse proloog, in top-10 vol met crossers
screenshot
vrijdag 14 juni 2024 om 08:19

Del Grosso klopt Soete en Van de Putte in Oostenrijkse proloog, in top-10 vol met crossers

Tibor Del Grosso is de eerste leider van de Oberösterreich Rundfahrt 2024. De talentvolle crosser, uitkomend voor het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck, was donderdagavond de snelste in een ultrakorte proloog van 700 meter in de stad Linz. Nog opvallender: bijna de gehele top-10 bestond uit bekende namen uit het veldrijden.

Del Grosso knalde op het technische parcours, dat ook nog eens gemiddeld 3,4% omhoog liep, naar een tijd van 1 minuut en 1 seconde. Daarmee was de jonge Nederlander, regerend wereldkampioen veldrijden bij de beloften, nipt sneller dan Daan Soete (Deschacht-Hens-Maes). Ook Victor Van de Putte (Deschacht-Hens-Maes) en Aaron Dockx (Alpecin-Deceuninck Development) strandden op 1 seconde van Del Grosso.

Verder in de top-10 stonden ook bekende crossers als Toon Aerts, Toon Vandebosch, Lander Loockx, Laurens Sweeck en Loris Rouiller. Er was een vreemde eend in de bijt: de 23-jarige Australiër Liam Walsh van Bridgelane werd negende op 3 seconden van Del Grosso. Onlangs won hij nog Parijs-Troyes.

De Oberösterreich Rundfahrt (UCI 2.2) kent nog twee heuvelachtige ritten en eindigt zondag met een bergetappe naar Hinterstoder Höss (9,8 km aan 8,2%).

84
,,
106
,,
AK
125