Démare: “Ackermann gedroeg zich arrogant”

woensdag 22 mei 2019 om 11:39
Démare: “Ackermann gedroeg zich arrogant”

Pascal Ackermann - Foto: Cor Vos

De strijd om de puntentrui ligt na de rit van dinsdag weer helemaal open. Pascal Ackermann begon met een comfortabele voorsprong van 52 punten aan de rit naar Modena. Na een valpartij in de slotfase en een overwinning van concurrent Démare zag hij zijn uitdager echter tot op 1 punt naderen.

Dat de Duitser vooraf met dit scenario geen rekening hield, blijkt uit een reactie van Démare na afloop. De Fransman spreekt zich tegenover La Gazzetta dello Sport kritisch uit over de houding van zijn Duitse tegenstrever. “Ackermann rijdt geweldig, maar is een beetje arrogant”, oordeelt Démare. “Hij vroeg mij: ‘Waarom sprint jij mee met de tussenspurts? Laten we in het peloton blijven. Wanneer jij straks de sprint wint, word ik tweede en is het verschil tussen ons nog steeds veertig punten'”,aldus Démare. “Een grote ronde is lang en nu heeft hij nog maar 1 punt voorsprong”, stelt hij vast.

Vandaag krijgen Ackermann en Démare een nieuwe kans om zich te meten. Het profiel van de rit naar Novi Ligure is vlak en onderweg zijn er twee tussenspurts. De kans is dus aanwezig dat de paarse trui vandaag van schouders wisselt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair