Démare boekt tweede etappezege in Ster van Bessèges
foto: Sirotti
zaterdag 4 februari 2017 om 16:26

Démare boekt tweede etappezege in Ster van Bessèges

Arnaud Demare heeft na de openingsrit ook de vierde etappe gewonnen in de Ster van Bessèges. Net als bij zijn eerste overwinning verwees hij Alexander Kristoff (Katusha) naar een tweede plaats. Christophe Laporte (Cofidis) werd deze keer derde.

De vlucht van de dag bestond vandaag uit zeven man. Daarbij zat één Nederlander: Wesley Kreder van Wanty-Groupe Gobert. Hij had gezelschap van Jelle Wallays (Lotto Soudal), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Ángel Madrazo (Delko Marseille Provence KTM), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) en Kevyn Ista (WB Veranclassic Aqua Protect). De zeven leiders kregen een maximale voorsprong van ruim drie minuten.

De vluchters waren vandaag niet kansloos voor de etappezege. Op drie kilometer van de meet hadden ze nog steeds tien seconden voorsprong, maar dat bleek net niet genoeg. Wat volgde was een massasprint, waarin Arnaud Démare voor een tweede keer de beste bleek.

De leidende positie van Lilian Calmejane kwam vandaag niet in gevaar. De renner van Direct Energie begint morgen als laatste aan de 11,9 kilometer lange slottijdrit.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2017 18:17
Benieuwd wat Lilian kan klaarspelen in de tijdrit morgen.
4 februari 2017 19:11
Misschien nog oppassen voor zijn teamgenoot.
4 februari 2017 19:43
Ben benieuwd wat Calmejane kan morgen. Maar ik denk dat het Gallopin of Chavanel wordt voor de eindzege.
5 februari 2017 00:06
MW Schmidt gaat uitpakken in de TT!!
5 februari 2017 06:16
Würz Schmidt zou de beste tijdrijder moeten zijn, hangt nog wel af van het parcours.
5 februari 2017 10:49
Ik zou nog durven gokken op Latour. Kan ook aardig tijdrijden en met die klim op het einde. Zal strijd zijn met Gallopin...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.