Démare langer bij FDJ, Bouhanni twijfelt
donderdag 27 maart 2014 om 12:23

Démare langer bij FDJ, Bouhanni twijfelt

Nacer Bouhanni

foto: Sirotti

Arnaud Démare blijft de komende jaren in het shirt van FDJ.fr rijden. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe. De talentvolle Franse sprinter (22) blijft tot en met 2016 verbonden aan de formatie van manager Marc Madiot. Zijn collega Nacer Bouhanni (foto) twijfelt over een langere verbintenis.

De 23-jarige Bouhanni werd vorige week ten faveure van Démare gepasseerd voor Milaan-San Remo. “Ik was echt boos dat ik niet werd gekozen”, vertelt Bouhanni. “Ik begreep het niet omdat deze wedstrijd al een tijdje deel uit maakte van mijn programma.” De sprinter heeft een aflopend contract en schermt met interesse van andere ploegen. “Er hebben goede teams interesse getoond. Ik kreeg een aantal voorstellen en zal alles bestuderen. Vooralsnog voel ik mij goed bij FDJ en ik zal kijken wat de ploegleiding voor zal stellen.”

Bouhanni is bezig aan zijn vierde jaar bij FDJ en boekte al 20 overwinningen bij de profs. In 2012 werd hij Frans kampioen. Bovendien won hij de afgelopen twee jaar een etappe in Parijs-Nice. Derdejaars prof Démare boekte tot dusver 16 profzeges. Hij won in 2012 de Vattenfall Cyclassics. Vorig seizoen won hij onder meer een etappe in de Ronde van Zwitserland, de Ride London Classic en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.