Demi Vollering dicht bij overstap naar FDJ-SUEZ
maandag 15 april 2024 om 12:04

Demi Vollering dicht bij overstap naar FDJ-SUEZ

Demi Vollering is dicht bij een meerjarige overeenkomst met FDJ-SUEZ. Ook fietsenmerk Specialized stapt in de Franse vrouwenploeg. Het Amerikaanse merk zou een groot deel van het salaris van de winnares van de Tour de France Femmes voor haar rekening brengen. Het Algemeen Dagblad bracht dit nieuws vanochtend als eerste. Meerdere bronnen hebben dit nieuws ook aan WielerFlits bevestigd.

In de aanloop naar Dwars door Vlaanderen werd bekend dat Vollering aan het einde van dit seizoen Team SD Worx-Protime zal verlaten. De Nederlands kampioene houdt voorlopig zelf haar lippen stijf op elkaar over haar toekomst, maar de geruchtenmolen draait al langer op volle toeren. Onder meer UAE Team ADQ, Lidl-Trek en Visma | Lease a Bike werden aanvankelijk genoemd, maar GCN meldde eerder al dat FDJ-SUEZ een van de voornaamste kandidaten was om Vollering aan te trekken.

Fietsenfabrikant Specialized was al een tijdje een persoonlijke sponsor van Vollering en gebruikt de nummer 1 op de UCI-ranking, net als Remco Evenepoel, ook als een van hun boegbeelden. Specialized stapt met de komst van Vollering voor het eerst in bij FDJ-SUEZ. Het merk gaat overigens niet de mannenploeg Groupama-FDJ sponsoren. Specialized blijft tot en met 2028 ook verbonden aan Team SD Worx-Protime. Dat contract werd afgelopen najaar nog verlengd.

Momenteel rijden er vier Nederlandse rensters voor FDJ-SUEZ: Loes Adegeest, Nina Buijsman, Amber Kraak en Lauren Molengraaf. Behalve Adegeest, hebben zij allen al een contract voor 2025. De grootste namen binnen de huidige selectie zijn Cecilie Uttrup Ludwig, Marta Cavalli en Grace Brown. Zij hebben alle drie een aflopende verbintenis. Évita Muzic, ook een van de sterkhouders bij de Franse formatie, heeft nog wel een contract tot eind 2027.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.