zondag 21 april 2024 om 19:20

Demi Vollering in tranen na derde plaats: “Wachtte te lang in de sprint”

Video Voor Demi Vollering was het ondanks een derde plaats een editie van Luik-Bastenaken-Luik om snel te vergeten. De renster van SD Worx sprintte voor de overwinning, maar moest Grace Brown en Elisa Longo Borghini voor zich dulden. “Het is balen hoe ik de sprint reed”, zei ze duidelijk geëmotioneerd voor de camera van WielerFlits.

Vollering wist op de Côte de la Roche-aux-Faucons aan te sluiten bij de kopgroep en tot de slotkilometer leek alles vlekkeloos te verlopen voor de Nederlandse. “In de finale deed ik eigenlijk alles goed, maar in de finalestraat gokte ik te veel en ging ik te laat de sprint aan. Ik had goede benen en kwam nog heel dicht, maar ik bleef te lang in het wiel van Elise Chabbey zitten.”

Hoewel Vollering de nodige ervaring heeft in de finale in Luik (in 2021 won ze nog in de sprint), maakte ze toch de verkeerde keuze. “Ik weet niet waarom ik die beslissing nam. In deze finale kun je ook al snel te vroeg aan gaan, maar ik gokte uiteindelijk te lang, nu moet ik op de blaren zitten”, aldus de 27-jarige renster.

Ploegwerk
Vollering voelde zich ook schuldig tegenover haar ploeggenoten van SD Worx. “Het is zonde, ze hebben heel hard gewerkt. Dan probeer je met de winst naar huis te gaan. Nu sluiten we de Ardennenklassiekers af zonder overwinning. Dat is heel jammer, zeker omdat ik me heel goed voelde”, besloot ze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.