Demi Vollering vertrekt na dit seizoen bij SD Worx-Protime
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 15:01

Demi Vollering vertrekt na dit seizoen bij SD Worx-Protime

Update Demi Vollering gaat SD Worx-Protime verlaten aan het einde van 2024. Dat heeft ploegleider Danny Stam aan GCN bevestigd voorafgaand aan Dwars door Vlaanderen. “Dat is zeker, het is een kwestie budget”, erkent hij.

SD Worx-Protime verlengde onlangs het contract met wereldkampioene Lotte Kopecky en daarna hintten mensen rondom de beste vrouwenploeg ter wereld al op een vertrek van Tour de France Femmes-winnares Vollering.

“Iedereen weet dat Lotte Kopecky heeft bijgetekend tot 2028 en we hebben geprobeerd om de ploeg bij elkaar te houden, maar wat betreft Demi gaat ons dat niet lukken”, aldus Stam. “Je moet als ploeg keuzes maken en op een gegeven moment kan iets of iemand weggaan. Maar ik denk dat het duidelijk is dat we niet twee rensters van dat niveau in ons team kunnen behouden.”

In de wandelgangen ging al het gerucht rond dat UAE Team ADQ, de vrouwenploeg van UAE Emirates, met een jaarsalaris van een miljoen euro Demi Vollering zou willen lokken. De 27-jarige Vollering rijdt sinds 2021 voor SD Worx, nadat ze de jaren daarvoor haar eerste profkilometers maakte bij Parkhotel Valkenburg.

Update 15.47 uur
In een statement op sociale media reageert Erwin Janssen, teammanager van SD Worx-Protime, op het nieuws dat Danny Stam heeft gemeld. “We hebben Demi een genereus aanbod gedaan en aangegeven dat hierop gereageerd kon worden voor een bepaalde datum. Het management van Vollering heeft hier niet op gereageerd”, aldus Janssen.

“Daarom gaan wij ervan uit dat Vollering de ploeg zal verlaten aan het eind van het jaar. Maar de de berichten dat we recent met Demi of haar management hierover hebben gesproken, is niet waar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.