Demi Vollering voltooit hattrick in Luik: “Ik kan het nog niet geloven”
foto: Cor Vos
zondag 23 april 2023 om 12:52

Demi Vollering voltooit hattrick in Luik: “Ik kan het nog niet geloven”

Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten zwaaiden jarenlang de scepter in het vrouwenpeloton, maar Demi Vollering lijkt de fakkel te hebben overgenomen. De renster van SD Worx won dit voorjaar maar liefst vijf klassiekers: zondag zette ze de kers op de taart met een zege in Luik-Bastenaken-Luik.

Vollering moest in de finale nog afrekenen met Elisa Longo Borghini, maar in de sprint stond er geen maat op de veelwinnares van SD Worx. Vollering kwam als eerste over de streep en schreef zo geschiedenis. Ze is, na Anna van der Breggen in 2017, namelijk de tweede renster in de geschiedenis die in een jaar de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wint. Het is voor Vollering bovendien al haar tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik.

“Dit is echt geweldig, ik kan het nog niet geloven”, begon een zichtbaar emotionele Vollering haar relaas in het flashinterview. “Ik moet de ploeg echt bedanken, ik ben zo trots. Ik was blij dat Elisa wilde meewerken in de finale. In de laatste kilometer moesten we vervolgens wel pokeren. Ik wist dat ik kon gokken, met Marlen (ploeggenote Marlen Reusser, red.) in de achtervolgende groep. Dat maakte het wat eenvoudiger.”

In een adem met Van der Breggen
“Ik ben heel erg blij met deze zege. Ik wilde vandaag ontzettend graag winnen, aangezien ik een hattrick (winst in de drie heuvelklassiekers, red.) kon boeken. Je krijgt niet elk jaar de kans om dat te doen.” Vollering treedt zo in de voetsporen van haar landgenote Anna van der Breggen, die tegenwoordig ploegleider is bij SD Worx. “Anna was er vandaag helaas niet bij, maar ik weet zeker dat ze thuis voor de televisie stond te springen.”

Elisa Longo Borghini: “Ik moet meer op mijn sprint trainen”

Na haar tweede plaats wilde Elisa Longo Borghini haar ploeg Trek-Segafredo bedanken. “We reden geweldig en hebben het plan perfect uitgevoerd”, vertelde ze. “We hadden Amanda Spratt in de vlucht, terwijl Lizzie Deignan en Lucinda Brand mij en Gaia Realini van voren gehouden hebben.”

“Toen Amanda werd ingerekend, zijn we de afdaling ingevlogen. Daardoor zijn we de Roche-aux-Faucons met voorsprong begonnen”, legt de Italiaanse uit. “Daarna heb ik tempo gehouden, omdat ik wist dat Demi zou komen. Ik heb haar gevolgd, maar in de sprint was ze uiteindelijk sterker. Chapeau voor haar!”

“Ik hoop nog een keer te sprinten tegen haar, maar ik moet wel meer op mijn sprint trainen”, aldus Longo Borghini. “Ik ben heel erg blij met mijn goede Ardennencampagne. We hebben twee derde plekken met Shirin van Anrooij en Gaia Realini, en ik ben nu tweede. We hebben een sterke ploeg met veel kaarten om te spelen, daarom kijk ik uit naar de komende koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.