Demol: “Cancellara wil in schoonheid afsluiten”
woensdag 11 november 2015 om 16:39

Demol: “Cancellara wil in schoonheid afsluiten”

Fabian Cancellara maakte gisteren wereldkundig dat 2016 zijn laatste seizoen is als wielrenner. Volgens Trek Factory Racing-ploegleider Dirk Demol zet de Zwitser nog eenmaal alles op het voorjaar en is alles wat daarna komt bonus. “Als Fabian wint, is het altijd op een mooie manier”, zegt Demol tegen Sporza.

‘Zijn manier van koersen spreekt veel mensen aan
Volgens de Belg mag het publiek zich opmaken voor een waardig einde van Cancellara’s loopbaan. “Hij is een fiere renner en wil afscheid nemen in schoonheid. Hij is dan pas 35 en wil er nog eens vol tegenaan gaan. Hij was al op jonge leeftijd top en is dat ook altijd gebleven. Cancellara spreekt veel mensen aan met zijn manier van koersen.”

Geen plots afscheid
Het afscheid komt niet tot een verrassing voor de ploegleider. Een plots afscheid in 2016 zou dat wel zijn: “Het is niet ter sprake gekomen dat hij onmiddellijk stopt als hij een topkoers wint. Hij wil er een vol jaar tegenaan gaan. Op dit moment ligt nog niet vast wat zijn laatste wedstrijd gaat zijn. Hij is alvast gefocust op het voorjaar, maar de rest zal zichzelf uitwijzen. De olympische wegrit wordt te zwaar, maar de Tour de France trekt bijvoorbeeld naar Bern, waar hij woont. Maar je hoort me nu niet zeggen dat hij vast en zeker de Tour rijdt.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 november 2015 20:07
Ik hoop dat hij gespaard blijft van pech, hij een mooie zege behaalt en al zijn zeges over 10 jaar nog steeds in de boeken staan.
11 november 2015 22:07
Ik hoop dat hij in Apeldoorn het roze pakt. Dan heeft hij alle leiderstruien gedragen in grote rondes.
11 november 2015 22:52
Bizar dat Demol met zo'n vergeeld gebit, steeds met deze foto wordt bijgevoegd.

Scirotti, richt je een keer op de ploegleiding.
12 november 2015 07:48
@wimkruithof
hoho, hij heeft 1 witte tand hoor? ;)

Zouden ze het met opzet doen, die foto in combinatie met de titel waarin het woord 'schoonheid' voorkomt? :p
12 november 2015 08:06
Dat is niet mooi hier aan te halen foei. Wat wel gezegd mag worden; Cancellara werd gelinkt aan Fuentes(clasicomano),was vermoedelijk klant bij checcini en ferrari,boekte zijn grootste overwinningen bij Lefevre,Riis en de Schleck,Bruyneel,Armstrong clans. En de fameuze fietswissel. Ach deze klasbak zoi net als Valverde geen slaap gelaten hebben bij een schorsing,je zou het niet eens merken aan zijn palmares. Het is ook een verdienste je overal uit te lullen en onder de radar te blijven.
12 november 2015 14:52
Hij stopt twee jaar te laat voor die schoonheid

Om te reageren moet je ingelogd zijn.