Denen winnen ook in Glasgow de ploegenachtervolging
foto: Cor Vos
vrijdag 8 november 2019 om 21:47

Denen winnen ook in Glasgow de ploegenachtervolging

Europees kampioen Denemarken heeft opnieuw toegeslagen op de ploegenachtervolging. Net als een week eerder in Minsk veroverden de Scandinaviërs de gouden medaille bij de Wereldbeker in Glasgow. In de finale werd Italië, met Filippo Ganna in de gelederen, verslagen.

De Denen onderstreepten in de kwalificatie gelijk hun ambities door naar de snelste tijd te rijden. Voor Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg Madsen en Rasmus Pedersen stopte de tijd op 3:51,251 en waren daarmee Italië en Frankrijk te snel af. Voor België viel meteen het doek; de Belgen hadden bij de beste acht moeten eindigen om door te stoten naar de eerste ronde, maar eindigden elfde.

Denemarken reden in die eerste ronde tegen de commerciële ploeg Huub Wattbike en daarin was het wereldrecord (3:48,012) binnen handbereik. Uiteindelijk kwamen de Denen negen tienden te kort, maar die tijd was ruim voldoende voor een finaleplaats tegen Italië. De Italianen met Filippo Ganna aan het vertrek, gingen snel van start, maar moesten gaandeweg Denemarken laten gaan, waarmee de wedstrijd beslist was.

In de kleine finale dolf gastland Groot-Brittannië het onderspit tegen Frankrijk, dat daarmee het brons pakte.

Groot-Brittannië wint bij de vrouwen
Bij de vrouwen streden gastland én Europees kampioen Groot-Brittannië en Duitsland om goud. De Britse ploeg nam meteen een kleine voorsprong, die daarna beetje bij beetje werd uitgediept. Na halfkoers werd al snel duidelijk dat de hoofdprijs in eigen huis bleef. Uiteindelijk bedroeg het verschil 2,3 seconden. Met 4:12,244 bleven de Britse vrouwen amper twee seconden van hun eigen wereldrecord (4:10,236) verwijderd. In de kleine finale versloeg Italië Frankrijk om het brons.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.