Denise Betsema: “Had ook wel wat frustratie weg te trappen”
woensdag 6 februari 2019 om 15:04

Denise Betsema: “Had ook wel wat frustratie weg te trappen”

Met haar zege in de Brico Cross van Maldegem trapte Denise Betsema ook wat frustratie weg, vertelde ze na afloop in het flashinterview. De Nederlandse veldrijdster van Marlux-Bingoal greep afgelopen weekend naast een WK-medaille en viel ook tijdens het NK veldrijden nipt naast het podium.

“Ik probeerde vanuit de start direct weg te komen”, zei Betsema. “Maar we kwamen samen te zitten met een groepje van vier. Het was mooi dat Laura (Verdonschot, red) ook mee kon in de laatste ronden. Toen probeerde ik toch nog een klein gaatje te trekken om solo over de finish te komen.”

Hoewel de Nederlandse ook over een prima sprint beschikt, koos ze voor deze aanpak. “Ik heb inderdaad meestal wel een goede sprint in de benen, maar ik had ook wel wat frustratie weg te trappen. Vandaar dat het dan ook fijn is om zelf een beetje koers te maken en het niet op een sprint te laten aankomen.”

“Naast het WK-podium is toch wel zuur en eerst ook tijdens het NK al net naast het podium. Dan is het mooi als je zo nog een overwinning kan meepakken.” Voor Betsema was dit alweer haar elfde zege. “Dat klinkt als best veel als je het zo opnoemt. Ik hoop er zeker nog een paar mee te pakken tot het einde van het seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.